Oldalak

Egyszerű almás sütemény



Hozzávalók:

Piskótához:
18ek liszt (én Graham lisztet használtam)
13ek cukor
4db tojás
10dkg ráma kocka
1cs sütőpor
2dl tej
1cs vaníliás cukor
citromhéj

1/2kg alma
fahéj

A piskótához a vajat a cukorral,vaníliás cukorral kikeverjük,majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és a citromhéjat. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojásfehérjét pici sóval habbá verjük.
A vajas krémhez hozzáöntjük a lisztet,a teje és összekeverjük. Végül kanalazva hozzáadjuk a habot.
Az almát meghámozzuk és kockákra vágjuk,majd pici fahéjjal összekeverjük és óvatosan a piskótába forgatjuk. 3-as fokozaton készre sütjük kb .35-40 perc
Ha megsült a piskóta még melegen lekenjük a tetejét lekvárral és megszórjuk darált mandulával vagy dióval. Vanília pudinggal vagy sodóval tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése