Oldalak
▼
Gyros tzatzikivel
Hozzávalók:
60dkg pulyka vagy csirke mell
bolti pita
1cs. Kotányi gyros fűszerkeverék
Tzatziki:
1 nagy doboz joghurt
1db nagyobb kígyó uborka
só,bors
3-4 gerezd
citromlé
Saláta:
1 fej saláta
paradicsom
lila hagyma
feta sajt
A húst felcsíkozzuk és befűszerezzük a Kotányi fűszerrel,öntünk rá egy kis olajt és állni hagyjuk. Majd kevés olajon megpirítjuk.
Az uborkát meghámozzuk , kis lyukú reszelőn lereszeljük és kinyomkodjuk a levét. A joghurtot elkeverjük a sóval,borssal,zúzott fokhagymával és citromlével,majd belekeverjük az uborkát. A saláta leveleket megmossuk és összetépkedjük,a paradicsomot kockákra vágjuk,a hagymát félbevágjuk és felszeleteljük,a sajtot kockázzuk.
A pitának a tetejét levágjuk és rétegezzük bele a salátát, az öntetett, a húst. A pita mellé salátát vagy sült krumplit kínálunk. Aki erősebben szereti az tehet az öntetbe egy kiskanál Erős Pistát.
Nagyon guszta, örülnék, ha most előttem lenne az asztalon...
VálaszTörlés