Oldalak

Gombás-tejszínes csirke




Hozzávalók:

60dkg csirke mell
50dkg gomba
1 nagy doboz 10%-os főző tejszín
2dl tejföl
1 ek. liszt
fél fej fokhagyma
só,bors
1 cs. petrezselyem
2-3cs gyorsrízs

A  húst apró darabokra vágjuk,sózzuk,borsozzuk és kevés forró olajon egy kicsit megpirítjuk.Hozzáadjuk a felszeletelt gombát és pirítjuk. A fokhagymát összezúzzuk, a petrezselymet felaprítjuk és a húshoz adjuk. Párszor átkeverjük és beleöntjük a tejszínt. A tejfölbe elkeverünk 1 ek. lisztet és a húshoz öntjük. Ha nagyon sűrű lenne egy kis vizet adhatunk hozzá. A húst puhára főzzük. Elkészítjük a rizst és tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése