Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Bombajó torta

Print Friendly and PDF



Szomszéd néni készítette a hazássági évfordulójukra. Én még nem is hallottam erről a süteményről, de nagyon finom krémes süti.

Hozzávalók:

piskótatekercshez:
7db tojás
7ek liszt
7ek cukor

krémhez a piskótatekercsbe:

15dkg ráma
10dkg porcukor
4db tojássárgája
2rk rum

krém a bombához:
5db tojássárga
12dkg porcukor
2cs vaníliáscukor
1mk fahéj
2ek kakaó
2,5dl tej
10dkg étcsoki
15dkg zselatin
2,5dl tejszín

A 7db tojásból piskótát sütünk, feltekerjük kihűtjük és megkenjük a következő krémmel: A rámát kikeverjük a cukorral, a tojássárgájával és a rummal. A tekercset fóliába tekerjük és 1 napra betesszük a hűtőbe. Másnap kibélelünk fóliával egy tálat. A tekercset felszeleteljük és kirakjuk vele az oldalát, a maradékot félretesszük. Elkészítjük a bombához a krémet. 5db tojássárgáját kikeverjük a cukrokkal, a fahéjjal,a kakaóval. A tejet felforraljuk, és felolvasztjuk benne az étcsokit.  Állandóan kevergetve a tojásos masszához adjuk és gőz felett besűrítjük. Még melegében hozzáadjuk az előzőleg beáztatott zselatint, jól elkeverjük és hűtjük. Végül belekeverjük a habbá vert 2,5dl tejszínt. Elővesszük a tálat és a piskótával váltakozva telerakjuk, A tetejére piskótatekercs jusson. Hűtőbe tesszük. Tálalásnál egy tányérra kiborítjuk a süteményt és lehúzzuk róla a fóliát.
Jó étvágyat!





Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése