Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Hagymás csavart rúd

 

Hozzávalók:    kb: 40-45db

Tészta:

40dkg liszt
1csom. instant élesztő
1kk. só
80gr lágy margarin
10dkg sajt
50ml. joghurt
150ml. langyos tej

Töltelék:
100ml joghurt
kevés zöld fűszer keverék (bazsalikom,oregano,petrezselyem..stb)
10dkg sajt
1fej hagyma pirítva + pirospaprika

A töltelékhez a joghurtos összekeverjük a zöld fűszerekkel. A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk,majd megszórjuk kevés pirospaprikával. A tésztához valókat összekeverjük, és meleg helyen letakarva kelni hagyjuk.  A megkelt tésztát lisztezett munkalapon 40x30cm-es lappá nyújtjuk. A tésztát megkenjük a joghurtos keverékkel, megszórjuk a pirított hagymával és a sajttal. A tésztát hosszanti irányban kettévágjuk,majd 1,5cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokat egyszer megcsavarjuk,majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 15percig pihentetjük. Előmelegített sütőben 200C-on 10-15 percig sütjük.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése