Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Hagymás csavart rúd

 

Hozzávalók:    kb: 40-45db

Tészta:

40dkg liszt
1csom. instant élesztő
1kk. só
80gr lágy margarin
10dkg sajt
50ml. joghurt
150ml. langyos tej

Töltelék:
100ml joghurt
kevés zöld fűszer keverék (bazsalikom,oregano,petrezselyem..stb)
10dkg sajt
1fej hagyma pirítva + pirospaprika

A töltelékhez a joghurtos összekeverjük a zöld fűszerekkel. A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk,majd megszórjuk kevés pirospaprikával. A tésztához valókat összekeverjük, és meleg helyen letakarva kelni hagyjuk.  A megkelt tésztát lisztezett munkalapon 40x30cm-es lappá nyújtjuk. A tésztát megkenjük a joghurtos keverékkel, megszórjuk a pirított hagymával és a sajttal. A tésztát hosszanti irányban kettévágjuk,majd 1,5cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokat egyszer megcsavarjuk,majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 15percig pihentetjük. Előmelegített sütőben 200C-on 10-15 percig sütjük.








Sajtos penne

 


Ezt a receptet Lorraine Pascal műsorában láttam. Már akkor nagyon megtetszett és ki is próbáltam kis módosítással.
Nagyon-nagyon finom,máskor is el fogom készíteni.

Hozzávalók:

1/2kg tészta,nálam penne
10dkg bacon
3szál újhagyma
10dkg margarin
10dkg liszt
2kk mustár
2-3dl tej
5dl főzős tejszín
20dkg sajt
só,bors

A bacont pirítani kezdjük majd hozzáadjuk az apróra vágott újhagymát. Együtt sütjük egy kevés ideig. A tésztát kifőzzük és a hagymás baconnel összekeverjük. A besamelhez a vajat megolvasztjuk,beletesszük a lisztet és pirítjuk. Beleöntjük a tejet,a tejszínt és főzzük. Sózzuk ,borsozzuk,mustárt adunk hozzá és a sajt felét belereszeljük. Megvárjuk míg felolvad,majd a tésztára öntjük. Jól összekeverjük és tepsibe vagy jénaiba tesszük. A maradék sajtot ráreszeljük a tetejére. Előmelegített sütőben 180C-on 20-30percig sütjük.



 



Vanília pudingos roló






Egyszerű,gyors,és finom!

Hozzávalók:

1csomag leveles tészta
1csomag Aranka krémpor vagy Házi Krémes krém (hidegen kikeverhető)
tej

A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk,és 1cm vékony csíkokra vágjuk. Lekenjük egész tojással,majd feltekerjük,a tojásos oldalával kifelé a roló formára,úgy hogy a tésztacsík fedje egymást. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük tesszük. Még egyszer lekenhetjük tojással. Előmelegített sütőben, 180-190C-on aranybarnára sütjük. A krémport kikeverjük a tasakon feltüntetett mennyiségű tejjel. Nyomózsákba tesszük és a már kihűlt rolóba töltjük. Porcukorral megszórjuk.