Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Paprikás krumpli


Hozzávalók:

1kg krumpli
1 nagy fej hagyma
pirospaprika
köménymag

1 szál kolbász
2-3 pár virsli

A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megfonnyasztjuk, majd megszórjuk pirospaprikával és rátesszük a meghámozott és feldarabolt krumplit, és a felkarikázott kolbászt. Felöntjük annyi vízzel amennyi éppen ellepi, sózzuk, köménymaggal ízesítjük. Lefedve, lassú tűzön puhára főzzük. Majd ha készen van beletesszük az elfelezett virslit, és még kb. 5percig főzzük. Tejföllel és nokedlival tálaljuk.


1 megjegyzés:

  1. Nokedli meg krumpli egyszerre, ez aztán a tartalmas ebéd! :) Szívesen ennék most egy tányérral...

    VálaszTörlés