Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Barbie torta és Bogyó és Babóca torta a lányaimnak



 A lányaim szülinapjára készítettem ezt a két tortát még novemberben,de valahogy ez kimaradt a felrakásból. A Barbis tortában, a Rigó Jancsi sütinek a krémje van, a másik gyümölcsös-joghurtos torta. Most először készítettem Barbis tortát,féltem is tőle,hogy fog sikerülni. Elszöszöltem a két tortával rendesen ☺ ☺ Legközelebb HA csinálok,már könnyebb lesz ☺


Barbie torta

Két darab kakaós kuglóf tortát sütöttem hozzá,amiket 4felé vágtam,és a tésztából egy kuglófot raktam. Majd elkezdtem  a tésztát betölteni. Először az egyik aljára rákentem a krémet,majd jött a másik alja,megint krém,majd a tészta és így tovább,addig amekkorára szeretnénk a ruháját. Ha kell egy kicsit faragjuk a tésztán,hogy az oldala egyenes legyen. Majd kenjük be kívül az egész tortát krémmel,és tegyük pár órára hűtőbe. Én előtte való nap elkészítettem a cukormasszát,és egy darabot piros ételfestékkel beszíneztem. Előre tettem egy fehér sávot és erre rá jött a rózsaszín réteg,majd még egy kis kerek réteg középre. Nagyon sokféleképpen lehet díszíteni. Én cukor szíveket ragasztottam rá,és rózsákat készítettem. A babának is készítettem felülre ruhát a masszából. Mielőtt beletesszük a babát a sütibe,tekerjük körbe fóliával,hogy ne legyen krémes.

Hozzávalók:

Kakaós piskóta:

4db tojás
20dkg cukor
20dkg liszt
1cs. sütőpor
4ek.víz
2ek.kakaópor

A tojások fehérjét a cukor felével habosra keverjük. A sárgáját a cukor másik felével kikeverjük és kanalanként hozzáadjuk a vizet,mikor mát habos krémet kaptunk akkor belekeverjük a kakaót, a lisztet a sütőporral és a habot. A forma alját kivajazzuk, kilisztezzük  és beleöntjük a masszát. 180C-on kb. 30percig sütjük.


Rigó Jancsi krém:

7dl tejszín Hulala (behűtött)
40g kakaópor
rum aroma
1ek. zselatin (Horváth Rozi)
ízlés szerint cukor,de a Hulalában van cukor

A zselatint 4ek forró vízzel elkeverjük. A tejszínt felverjük,mikor már kemény akkor habverővel óvatosan belekeverjük a kakaóport,a rumaromát és a zselatint. Megtöltjük a piskótát.











Bogyó és Babóca  torta 

Ennek a tortának a tésztája is ugyan az mint a Barbisé,csak kerek tortaformában sütjük.
Az elkészítését itt olvashatod:  Joghurtos gyümölcstorta
Annyiban változik az elkészítése,hogy a piskótát háromba vágjuk,és betöltjük a joghurtos krémmel.
Kívül bekenjük tejszínhabbal és hűtőbe tesszük pár órára. Majd cukormasszával díszítettem. Az égboltot és a füvet ételfestékkel befestettem. Színeztem a cukormasszát és kivágtam a bogyó és babóca alakját.
A torta oldalát csoki ráccsal díszítettem: A csokit felolvasztottam,egy tálcára alufóliát tettem és nagyon vékonyan beolajoztam,majd lemértem a torta magasságát és húztam a csokival alulra és felülre is egy csíkot, mintáztam,majd hűvös helyre tettem dermedni. Ezután nagyobb darabokra vágtam és felraktam a tortára.












3 megjegyzés:

  1. Gyönyörűek a torták is meg a lányok is:) Boldog szülinapot kívánok nekik, gondolom volt nagy öröm:)

    VálaszTörlés
  2. Igazán szuper lett mindkét torta, büszke lehetsz magadra! Isten éltesse a kis ünnepelteket sokáig! :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönjük szépen! Nagyon aranyosak vagytok ☺ ☺ Örültek neki nagyon,a vendégek meg azt hitték,hogy cukrászdában vettem a tortákat :))

    VálaszTörlés