Imádom ezt a fánkot,nem tudok belőle eleget sütni :) Gyorsan készen van,mivel nem kell keleszteni,csak összegyúrni,nyújtani,sütni! Lekvárral és fahéjas porcukorral Isteni! :)
Hozzávalók:
50dkg liszt
15dkg vaj
3db tojás sárgája
5dkg gyümölcs cukor
1tk só
1cs. sütőpor
2-3 ek. rum vagy pár csepp aroma
2dl tejföl
A hozzávalókat egy nagy tálban jól összegyúrjuk,hogy egynemű tésztát kapjunk. Vékonyra kinyújtjuk,olyan 3mm-re,és trapézokra vágjunk derelye vágóval,és a közepén egy hosszanti bemetszést ejtünk. Az egyik sarkát áthúzzuk a nyíláson. Bő,forró olajban kis adagokban aranybarnára sütjük a fánkokat. Lekvárral és porcukorral kínáljuk.
Óhhh, imádom, de ezer éve nem ettem. Itt az ideje nekiállni, vagy legalább beiktatni...:))
VálaszTörlésÉn is imádom,de sajnos mi is ritkán eszünk ilyet :)
Törlés