Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Darált hússal töltött cukkini


Hozzávalók:

2db cukkini
40dkg darált hús
1 fej hagyma
4 gerezd  fokhagyma
2fej paradicsom
pirospaprika
só,bors
petrezselyem,bazsalikom
sajt

A cukkiniket megmossuk,félbevágjuk,és kikaparjuk a magot. Egy kicsit jobban kivájjuk a cukkinit,és félretesszük a darabokat. Kevés olajon megfonnyasztjuk a hagymát és a fokhagymát,majd rátesszük a darált húst és pirítjuk. A paradicsomot forró vízbe tesszük,és lehúzzuk a héját,majd összevágjuk apróra  húsát. Rátesszük a darált húsra a kivájt cukkini darabokat,a pirospaprikát,a paradicsomot,az apróra vágott petrezselymet,a bazsalikomot,majd sózzuk és borsozzuk. Összeforraljuk az ízeket,majd belekanalazzuk a cukkinibe és sajtot reszelünk rá. Forró sütőben készre sütjük. Tejföllel kínáljuk!




1 megjegyzés:

  1. Hát ennek kellett egy kis idő a sütőben mig megsült.És legközelebb nem teszek bele pirospaprikát ,mert kifolyt a zsír és a pirospaprika megégett a tepsialjában.Tettem a tetejére füstölt bacon szalonnát és ettől mégfinomabb lett,és amikor ez rápirult utánna tettem rá a reszelt sajtot.Finom lett.

    VálaszTörlés