Hozzávalók:
25dkg ricotta
2ek gyümölcs cukor
125ml. tej
2 nagy tojás
10dkg liszt
1tk. sütőpor
só
1/2kg eper
1ek. porcukor
citromhéja
A ricottát összekeverjük a 2ek cukorral, a tejjel,a tojássárgával,a citromhéjával. A lisztben elkeverjük a sütőport,majd a ricottához adjuk. A tojásfehérjéből pici sóval habot verünk és ezt is a ricottába forgatjuk. Az epret feldaraboljuk és porcukorral megszórjuk,hogy egy kis leve legyen.
Serpenyőt egy kicsit beolajozzuk és kis halmokat teszünk bele. Megsütjük mind a két oldalát. Tányérra tesszük és eperrel kínáljuk.
Nagyon tetszik ez a recept, hogy a ricotta a palacsinta tésztájában van, isteni puha lehet. A ricotta meg itt is elérhető, ki fogom próbálni:)
VálaszTörlésNagyon finom,és habkönnyű a tésztája. Érdemes kipróbálni :)
Törlés