Az egyik nagy kedvenc, méghozzá őszibarack befőttel, én így szeretem a
legjobban :)
Hozzávalók:
1kg krumpli
6db tojás
1szál kolbász
10db virsli
1nagy doboz tejföl + 1db tojás
só,bors,pirospaprika
A krumplit héjastul megfőzzük és megpucoljuk, vagy nyersen hámozzuk meg
és karikázzuk fel. Én az utóbbi módon szoktam készíteni. A kolbász héját leszedjük
és felkarikázzuk, majd nagyon kevés olajon egy kicsit átforgatjuk, hogy kisüljön
a zsírja. A tojásokat 10percig főzzük, majd hideg vízbe tesszük hűteni. Mikor
már nem annyira forró, megpucoljuk. A tejfölt kikeverjük a tojással, a sóval,a
borssal,a pirospaprikával. A virsliket
hosszába kettévágjuk. Tepsinek az aljába lerakunk egy sor krumplit, sózzuk, majd
3tojás felszeletelve, a virsli és a kolbász fele, majd meglocsoljuk a tejfölös
öntettel. Ráteszünk még egy sor krumplit,sózzuk,majd a maradék tojást, a
virslit,a kolbászt is rárakjuk. Meglocsoljuk a tejföllel, és rátesszük az
utolsó sor krumplit, sózzuk, és erre ráöntjük a maradék tejfölt, és
meglocsoljuk a kolbászból kisült zsírral. Esetleg megszórhatjuk sajttal. Letakarjuk alufóliával és előmelegített
sütőben addig sütjük amíg a krumpli nem puhul meg,majd fólia nélkül megpirítjuk
a tetejét. Tejföllel, savanyúsággal kínáljuk.
Mi is nagyon szeretjük. Még sosem ettem befőttel, nekem valami savanyúsággal az igazi:)De ebből is látszik, hogy mennyiféleképpen lehet egy ételt enni, elkészíteni:)
VálaszTörlésA családom többi tagjai is savanyúsággal szereti,csak én vagyok a kivétel :)
Törlés