Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Krumplikása




Gyerekkoromban nagyon sokszor volt nálunk krumplikása. Én nagyon szeretem,mégis ritkán főzök ilyet,pedig nagyon egyszerű ,gyorsan elkészíthető és laktató étel.

Hozzávalók: 

1kg krumpli

2-3ek liszt
1fej vöröshagyma
Húsos szalonna
pirospaprika

A krumplit meghámozzuk egy lábasba tesszük és annyi vizet öntünk rá amennyi éppen ellepi,sózzuk. Puhára főzzük,majd krumplitörővel jól összetörjük. A vizet nem öntjük le róla. Beletesszük a lisztet és kevergetve főzzük kb.5percig. Vigyázzunk mert puffogni fog a krumpli. Serpenyőben az apróra vágott szalonnát megpirítjuk és rádobjuk a hagymát,fonnyasztjuk. Végül ráteszünk egy kiskanál pirospaprikát és elkeverjük. A krumplikását tányérba adagoljuk és meglocsoljuk a hagymás szafttal.
Jó étvágyat!





2 megjegyzés: