Oldalak
▼
Tejberizs
Egyszerűen imádom,sajnos a családom nem nagyon eszi meg. A lányok is csak nagy ritkán adják be a derekukat :) De én nem csüggedek,mindig próbálkozok. Sokat szoktam csinálni belőle,mert másnap hidegen belekeverek őszibarackot,kivit,ananászt és megeszem gyümölcsrizsnek. Semmi sem megy kárba.
Hozzávalók:
20dkg rizs
3dkg vaj
6dl. tej
cukor
só
reszelt citromhéj vagy egészben
pici fahéj
1cs. vaníliás cukor
A megmosott rizs annyi vízzel öntjük le,amennyi éppen ellepi. Pici sóval ízesítjük,és beledobjuk a vajat. Addig hagyjuk állni.amíg a rizsszemek magukba szívják a vizet. Beleöntjük a tejet,a reszelt citromhéjat,és a fahéjat,majd lassú tűzön jó puhára főzzük. A főzés végé felé belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot. Még melegen fahéjjal,kakaóporral tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése