Oldalak
▼
Töltött paprika
A mi családunkban senki sem szereti ha paprikában van beletöltve a töltelék. Ezért anyukám kitalálta,hogy a paprikát nem töltésre használja, hanem sűrítésre. És így isteni íze lett ennek az egyszerű ételnek.
Hozzávalók:
Gombóchoz: 50dkg darált hús
1 fej vöröshagyma
1db tojás
1csom gyorsrizs
só,bors,pirospaprika
Léhez: 5-6db paprika
1db vöröshagyma
3db nagy paradicsom sűrítmény
só,cukor
A darált húshoz hozzákeverjük az apróra vágott vöröshagymát, a tojást, fűszerezzük sóval,borssal ,pirospaprikával. Ezt jól összedolgozzuk majd hozzákeverjük a főtt rizst.
A léhez az apróra vágott hagymát elkezdjük pirítani,majd hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott paprikát,és pirítjuk. Felöntjük vízzel és felforraljuk,majd botmixerrel pépesítjük. Belekeverjük a sűrített paradicsomokat,sózzuk,cukrozzuk. A húsból gombócokat formálunk és a lébe rakjuk. Felforraljuk,levesszük takarékra és 40-50 percig főzzük. Főtt krumplival vagy puha kenyérrel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése