Oldalak

Citromos-tárkonyos-tejszínes raguleves



A tárkony nagyon finom ízt ad ennek a levesnek. Hogy még laktatóbb legyen galuskát főzök a levesbe,de készítettem már gombával is. Minden variáció nagyon finom.


Hozzávalók:

40dkg csirkemell vagy sertés hús
1kis fej vöröshagyma
vegamix,só,bors
3db nagyobb répa
3 marék zöldborsó
tárkony
3dl tejszín
citrom és leve
galuska

Olajon megpirítom a hagymát, ráteszem a darabolt répát és együtt pirítom,majd hozzáadom a kockára vágott húst,és fehéredésig pirítom. Felöntöm vízzel,fűszerezem és főzőm.
Mikor a zöldségek már majdnem puhára főttek, hozzáadom a zöldborsót is. Belenyomom fél citrom levét és hozzáöntöm a tejszínt is. Majd beleszaggatom a galuskákat.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése