Oldalak
▼
Brassói aprópecsenye
Az egyik leghíresebb magyar étel,amit nagyon sokféleképpen készítenek. Eredetileg sertés szűzpecsenyéből készítik. Nálunk az egyik nagy kedvenc....persze szaftosan.
Hozzávalók:
70dkg sertéscomb vagy szűzpecsenye
10dkg füstölt szalonna
1kg krumpli
1/2 fej fokhagyma
pirospaprika,só,bors
1-2 ek. paradicsompüré
pici víz
A krumplit meghámozzuk ,és kockákra vágjuk majd bő forró olajban elkezdjük kisütni. A szalonnát kockákra vágjuk és serpenyőben félig kiolvasztjuk(egy kis olajat önthetünk rá),majd a csíkokra vágott húst belerakjuk és gyakori kevergetéssel pároljuk, majd pirítjuk. Sóval ,borssal fűszerezzük. Mikor majdnem kész szórunk rá egy kis pirospaprikát ,belerakjuk a paradicsompürét és a zúzott fokhagymát. Egy nagyon kicsi vizet öntünk alá,hogy szaftos legyen. még melegen tányérra adagoljuk a krumplival és savanyúsággal kínáljuk. Nálunk tejfölös ubisali a nyerő.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése