Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Mézeskalácsház sablon és recept

 Mézeskalács recept:

60dkg liszt
10dkg porcukor
30dkg ráma kocka
2db tojássárgája
20dkg méz
2kk. szódabikarbóna
1/2 cs. mézeskalácsfűszer

Lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi alapanyagokat és összegyúrjuk.
3órát állni hagyjuk a hűtőben. Pihenés után elfelezzük
a tésztát és belisztezett deszkán vékonyra
2mm-re nyújtjuk. A sablont kivágjuk,rátesszük a
tésztára és körbevágjuk. Figyeljünk,mert
valamelyikből 2db-ot kell kivágni.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk,megkenjük a tetejét egész tojással,és 200 fokon
5-6perc alatt megsütjük.
Vigyázzunk,mert hamar megég!!

Sütés után díszítjük és ragasztjuk.

Ragasztáshoz,díszítéshez:

2db tojásfehérje
30dkg porcukor
kicsi citromlé

A tojásfehérjét habba verjük,majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot,majd a citromlét.
Nylon zacskóba töltjük,és kicsi lyukat vágunk rá.