Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Rakott kelkáposzta

Print Friendly and PDF
Rakott kelkáposzta

Rakott kelkáposzta

Hozzávalók:

1db közepes kelkáposzta
vaga-mix

majoranna

60dkg darált hús
olaj
1fej vöröshagyma
pirospaprika,só,bors
majoránna
köménymag
2cs. gyors rizs
tejföl

A káposztát vékony csíkokra vágjuk,vizet forralunk amibe sót,vegetát és majoránnát teszünk. A káposztát félig megfőzzük a vízben. Megfőzzük a rizst. Olajon az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk és rátesszük a húst,a pirospaprikát,sót,majoránnát,köménymagot és egy kis vizet,ezt főzzük,majd összekeverjük a rizzsel. Közepes tepsibe belerakjuk a káposzta felét,erre jön a rizses darált hús és a káposzta másik fele. Ezt vékonyan megkenjük a tejföllel és  meleg sütőben fél óra alatt megsütjük.







Print Friendly and PDF

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése