![]() |
Puncsos szelet |
![]() |
Puncsos szelet |
Hozzávalók:
piskótához:
30dkg liszt
3dl víz
15dkg Xilit vagy gyümölcscukor
5ek. keserű kakaó
1cs vaníliás cukor
7ek étolaj
3ek almaecet 5%
1cs sütőpor
1kk szódabikarbóna
citromhéj
Krém:
2csom puncspuding (főzős)
1 l tej
6ek. Xilit vagy gyümölcscukor
rum aroma
Máz:
10dkg margarin
1 tábla étcsoki
2ek kakaópor
5ek. tej
ízlés szerint cukor
A cukrot összekeverem a kakaóval, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. Ezután hozzáöntöm az olajat, az ecetet, a vizet és jól elkeverem. A lisztet összekeverem a sütőporral és a szódabikarbónával. Utána beleöntöm a lisztbe a folyékony keveréket és összekeverem. A tortaforma alját kivajazzuk és beleöntjük a tésztát. Közép meleg sütőben készre sütjük. 180C-on kb. 30percig sütjük. A pudingot a tejjel és a cukorral felfőzzük, beletesszük a rumaromát és kihűtjük. A tésztát kettévágjuk, a pudingot rákenjük és rátesszük a másik lapot. A mázhoz a hozzávalókat vízgőz felett megolvasztjuk ,langyosra hűtjük és a piskóta tetejére öntjük. Hűtőbe tesszük dermedni,majd felvágjuk.
Nagyon száraz kemény a tészta ,soha többé nem próbálom ki ! ☹️
VálaszTörlés