Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Karfiolleves

Karfiolleves

Karfiolleves

Hozzávalók:

1fej karfiol
5-6db répa
1dl tej
só,vega-mix
bors
olaj
1ek. liszt
pirospaprika
1csokor petrezselyem

Galuska:
1tojás
liszt
víz

A karfiolt rózsáira szedjük,a répát megpucoljuk és felkarikázzuk. Fazékba vizet engedünk és beletesszük a karfiolt,a répát,a tejet,a sót,a borsot és a vega-mixet. Ezt lassan főzzük ,míg a a zöldségek félig megpuhulnak. Rántást készítünk amibe pirospaprikát és petrezselymet teszünk és beleöntjük a levesbe,kiforraljuk. A galuskához a tojást összekeverjük a liszttel és egy kicsi vízzel,és vágódeszkára egy kicsit kiöntve a kés élével beleszaggatjuk a tésztát a levesbe. Ha feljött a tészta a leves tetejére akkor készen is van. Tejföllel tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése