![]() |
Karfiolleves |
![]() |
Karfiolleves |
Hozzávalók:
1fej karfiol
5-6db répa
1dl tej
só,vega-mix
bors
olaj
1ek. liszt
pirospaprika
1csokor petrezselyem
Galuska:
1tojás
liszt
víz
A karfiolt rózsáira szedjük,a répát megpucoljuk és felkarikázzuk. Fazékba vizet engedünk és beletesszük a karfiolt,a répát,a tejet,a sót,a borsot és a vega-mixet. Ezt lassan főzzük ,míg a a zöldségek félig megpuhulnak. Rántást készítünk amibe pirospaprikát és petrezselymet teszünk és beleöntjük a levesbe,kiforraljuk. A galuskához a tojást összekeverjük a liszttel és egy kicsi vízzel,és vágódeszkára egy kicsit kiöntve a kés élével beleszaggatjuk a tésztát a levesbe. Ha feljött a tészta a leves tetejére akkor készen is van. Tejföllel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése