A kevert tészták alapanyagait keveréssel állítjuk össze. Szerkezetük laza ,végleges állományukat csak hőbehatás után kapják meg.
1. Hagyományos palacsinták:
Viszonylag gyorsan,könnyen és változatosan elkészíthetők. Fontos ,hogy a tészta csomómentes és nyers tejszín sűrűségű legyen. A tésztát minden alkalommal fel kell keverni,mert a liszt könnyen leülepszik. Így a palacsintatészta fölül túl híg,alul túl sűrű lesz.
Alapanyagai: tojás,víz vagy szóda vagy tej,liszt,só,cukor,olaj
Gundel-palacsinta, diós,túrós,lekváros,kakaós....stb
2. A palacsinták egyik érdekes és ízletes formája,amikor a jelleget adó anyagot belesütjük a tésztába.
pl: Káposztás,almás palacsinta
3. Hagyományos palacsintából készítjük a különféle rakott palacsintákat.
4. A csúsztatott palacsinta masszája tojásfehérjehabbal van lazítva. Így a palacsinta vastagabb és lágyabb lesz. A legfelső palacsinta kivételével csak az egyik oldalát sütjük meg. A palacsintákat csúsztatással helyezzük egymásra. A rétegekre töltelék kerül. pl: Mágnás palacsinta
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése