Oldalak
▼
Zabpalacsinta joghurttal és gyümölccsel (tojássárgája nélkül)
Nagyon szeretjük ezt a palacsintát,azért is jó mert nincs benne tojássárgája és zsírszegény.
Hozzávalók:
20db zabpehely vagy zabkorpa
2db tojásfehérje
1dl tej
1dl víz
1ek olivaolaj
pici só
3ek cukor
gyümölcsök
1dob natúr joghurt
1ek eper lekvár(lehet másmilyen is)
A zabpelyhet ledaráljuk,a tojásfehérjét habbá verjük. A zabot összekeverjük, a cukorral, a sóval, hozzáadjuk a tejet,vizet,olívaolajat és a végén belekeverjük a tojáshabot. A palacsinta sütőt melegítjük(nem kell rá zsiradék) és evőkanállal kevés tésztát rakunk rá,és kis kerek formát alakítunk ki. Én egyszerre 3db palacsintát sütöttem. A gyümölcsöket apró kockákra vágjuk. A joghurtba belekeverjük a lekvárt. Palacsintára rátesszük a gyümölcsöt és meglocsoljuk a joghurttal még egy palacsinta.....így rétegezzük ameddig szeretnénk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése