Oldalak
▼
Répatorta citromos krémmel
A répát a középkorban használták édességekbe magas cukortartalma miatt. Egy időre feledésbe merült,majd a II.Világháború idején Angliában a népszerűsége újjáéledt és azóta is közkedvelt sütemény.
A répa tortát nem régóta csinálok (főleg húsvétkor) mi nagyon szeretjük nem húsvétkor is. Nagyon kellemes íze van,gyorsan és változatosan el lehet készíteni.
Hozzávalók:
20dkg répa
4db tojás
30dkg cukor
2dl olaj
30dkg liszt
10dkg dió
1cs. vaníliás cukor
1cs. sütőpor
1kk fahéj
csipet só
narancshéj,citromhéj
Citromkrémhez:
1csomag vaníliás puding(főzős)
1-2 citrom héja és leve
cukor
narancshéj
6-7dl tej
A tojásokat a cukorral habosra keverjük,aztán lassan fokozatosan beleöntjük az olajat,kikeverjük. Végül hozzáadjuk a többi alapanyagokat. A tortaforma alját kivajazzuk és beleöntjük a masszát. A sütőt 3.fokozatra állítjuk és kb.1 óra alatt készre sütjük.
A pudingot a tejjel a cukorral a citrom levével és héjával,a narancshéjjal felfőzzük. Hideg vízbe állítjuk és kevergetés mellett kihűtjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése