Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Babérlevél


Régen a dicsőség, a hírnév,a győzelem jelképe volt. A felül fényes,alul matt,bőrszerű,lándzsás alakú levelek fűszeres illatúak és kesernyés ízűek. Illóolajat,csersavat és keserű anyagot tartalmaz. Fűszernek a növény levelét használjuk. Emésztést elősegítő. Enyhén kesernyés,csípős íze nélkülözhetetlen sok ételünkből: gulyás,burgonya,káposztafélék,savanyú ételek,vadas és sonkapác,savanyúságok.
A babérfa gyümölcséről kevesen tudják,hogy több fűszerkeverék része. Óvatosan kell adagolni az őrleményét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése