Receptek, ötletek, tanácsok kezdö és tapasztalt konyhatündéreknek.
Nincsen e blogban egyetlen étel sem,melyet magam-legalább párszor-el ne készítettem volna.

A legtöbb receptet anyukámtól tanultam. Remélem,hogy sok örömöd telik majd az étkek elkészítésében,és a siker sem marad el.


Áfonya (fekete)



Az érett bogyó gömbös,feketés-kék,hamvas. Gyümölcséből lekvárt,szörpöt,bort,likőrt készítenek. Vadhúsból készült ételek díszítő és ízesítő anyaga. Készülhet belőle gyümölcsleves,gyümölcssaláta,sütemények ízesítője,tölteléke. Nyersen fogyasztva gazdag vas és A,D,C vitaminforrás.
Legfontosabb összetevői többek között az antioxidánsok. Antibakteriális és keringést serkentő hatásuk is van. Serkenti az immunrendszeri védekezést. Lassítja a szervezet öregedését. Teája epe és hólyagbetegségek orvossága,vesetisztító.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése